medicalartclinic@gmail.com
Dr. Γεσάκης Κανέλλος MD, MSc, FEBOPRAS
Πλαστικός Χειρουργός
  • Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους 

Η θεραπεία αυτή συνιστάται σε ανθρώπους με ουλές, στίγματα και δυσχρωμίες. Ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μια τέτοια θεραπεία μπορεί να γίνει σε περιοχές όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ, η ράχη, τα χέρια και γενικότερα όπου υπάρχουν πανάδες, ουλές ακμής, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Πραγματοποιείται, λοιπόν, βαθύς καθαρισμός του δέρματος χωρίς τη χρήση ατμού αλλά με τη χρήση ειδικών μικροκρυστάλλων. Εκτοξεύονται και αναρροφώνται από μία ειδική συσκευή μικροκρύσταλλοι πολύ μικρού μεγέθους προς την επιφάνεια που μας ενδιαφέρει παρασύροντας έτσι τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και την περίσσεια του σμήγματος. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας καθώς η απολέπιση που γίνεται είναι ήπια, ομοιόμορφη και μη ορατή. Έτσι, η επιδερμίδα γίνεται πιο φωτεινή, λαμπερή και καθαρή χωρίς καθόλου ερεθισμό.

  • Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Με το βαθύ καθαρισμό προσώπου απομακρύνονται οι ρύποι και το σμήγμα από το δέρμα βελτιώνοντας την κατάσταση του δέρματος. Βασικός παράγοντας διαταραχής της ισορροπίας του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος η οποία οφείλεται σε ορμονικές κυρίως διαταραχές, στρες, κακή διατροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος. Ουσιαστικά, λοιπόν, μέσω αυτής της θεραπείας εξαλείφεται το περιττό σμήγμα το οποίο είναι εγκλωβισμένο στους πόρους, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια και κύστες.

  • Αναπλαστικές θεραπείες (dark spots therapy, microneedling)

Dark spots therapy

Για να εξαφανιστούν τα μαύρα στήγματα γίνεται ιατρικός καθαρισμός (φαγεσωροεξαγωγή). Πρόκειται για μία διαδικασία ανώδυνη χωρίς ερεθισμούς και σημάδια. Μετά από τη θεραπεία αυτή καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί κάποιο τοπικό καλλυντικό ή φάρμακο ώστε να περιοριστεί η εμφάνιση μαύρων στιγμάτων.

 

Microneedling

Ο μικρο-βελονισμός δέρματος είναι μία θεραπεία που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος με φυσικό τρόπο. Πρόκειται για μία συσκευή με πολλαπλές micro ή nano βελόνες η οποία δημιουργεί ελεγχόμενο μικροτραυματισμό του δέρματος. Μ’ αυτό τον τρόπο ο οργανισμός αντιδρά και παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη στο χορίο του δέρματος. Συνήθως, χρειάζονται 4-6 συνεδρίες ανάλογα με την αρχική κατάσταση του δέρματος και την ηλικία. Χρησιμοποιείται, κυρίως, για μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, των ουλών, των πανάδων, των ραγάδων και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος.

  • Θεραπείες ενυδάτωσης

Χαρίζουν στον ενδιαφερόμενο βαθύτατη και άμεση ενυδάτωση. Ρυθμίζουν τη λιπαρότητα και ανασυγκροτούν το υδρολιπιδικό φίλμ. Ακόμη, πραγματοποιείται σύσφιξη των διασταλμένων πόρων και μία γενικότερη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Τέλος, λειαίνονται οι λεπτές γραμμές που προκαλεί η αφυδάτωση χαρίζοντας στον ασθενή λαμπερή και απαλή επιδερμίδα.

  • Θεραπείες ακμής

Η ποικιλία των θεραπειών για ακμή είναι πολύ μεγάλη κι εξαρτάται από το γιατρό ποια θα επιλέξει ως καταλληλότερη για τον ασθενή του. Ο καθορισμός της θεραπείας ενός ασθενούς με ακμή γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

– Φύλο – Ηλικία – Ιστορικό – Είδος βλαβών – Βαρύτητα ακμής – Προηγούμενες θεραπείες – Προδιάθεση ασθενούς για τη δημιουργία ουλών

Δυστυχώς, πρόκειται για μακροχρόνιες θεραπείες και οι ασθενείς πρέπει να είναι υπομονετικοί.

Πέρα από ένας εξαιρετικός γιατρός είναι και άνθρωπος με το Α κεφαλαίο και στάθηκε δίπλα μου όποτε τον χρειάστηκα

Κατερίνα Μ. 50 ετών
Κατερίνα Μ. 50 ετών

Στην αρχή με άγχωνε η διαδικασία της επέμβασης αλλά ο γιατρός αφιέρωσε πολύ χρόνο για να συζητήσει μαζί μου και να μου εξηγήσει τις λεπτομέρειες της επέμβασης που με ενδιέφερε και το αποτέλεσμα με δικαίωσε

Γιάννης Κ. 40 ετών
Γιάννης Κ. 40 ετών

Ξεκίνησα μ' ένα δοκιμαστικό ραντεβού αλλά είδα τόσο μεγάλη διαφορά που δε θα μπορούσα να μην επιλέξω την ολοκληρωμένη θεραπεία

Χριστίνα Τ. 35 ετών
Χριστίνα Τ. 35 ετών