Τα μάτια είναι ο πρώτος και σημαντικότερος δίαυλος επικοινωνίας των ανθρώπων αφού αντικατοπτρίζουν την ψυχή και τη διάθεσή μας. Παράλληλα, όμως, δυστυχώς αποτελούν και το πρώτο σημείο του προσώπου που παρουσιάζει συχνά πρώιμες αλλοιώσεις και σημάδια γήρανσης ακόμα και σε νεότερες ηλικίες λόγω ανατομικών χαρακτηριστικών (λεπτό δέρμα και ιστοί, μικρή ποσότητα λίπους), φωτογήρανσης του σύγχρονου τρόπου ζωής καθώς και λόγω κληρονομικότητας.

Η βλεφαροπλαστική στις μέρες μας αποτελεί τη συχνότερη αισθητική επέμβαση του προσώπου παγκοσμίως. Η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα, η χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και η προβολή του περικογχικού λίπους είναι συνήθως τα χαρακτηριστικά που οδηγούν κάποιον σε έναν πλαστικό χειρουργό.

Άνω Βλεφαροπλαστική:
Στα άνω βλέφαρα η τομή τοποθετείται με ακρίβεια στη φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου. Στη συνέχεια αφαιρείται η περίσσεια δέρματος η οποία αλλάζει το φυσιολογικό περίγραμμα των άνω βλεφάρων, εμποδίζοντας σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και την όραση προσπίπτοντας στο οφθαλμικό πεδίο. Τέλος αφαιρείται συνήθως και μικρή ποσότητα λίπους κυρίως από την έσω πλευρά του βλεφάρου.

Κάτω βλεφαροπλαστική:
Στην βλεφαροπλαστική των κάτω βλεφάρων, αντιμετωπίζονται η περίσσεια δέρματος και λίπους (αφαίρεση ή ανακατανομή του λίπους) καθώς και η χαλάρωση του οφθαλμικού μυός και των διαφραγμάτων. Ανάλογα με το πρόβλημα η τομή μπορεί κατά περίπτωση να γίνει είτε ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες είτε εσωτερικά του βλεφάρου (στον επιπεφυκότα) άρα μη ορατή. Η τελευταία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει περίσσεια δέρματος και η περίσσεια λίπους αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα.

Video

Συχνές Ερωτήσεις

Η βλεφαροπλαστική γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη εκτός κι αν συνδυάζεται με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η τομή στο άνω βλέφαρο σχεδιάζεται έτσι ώστε να «κρύβεται» μέσα στην φυσική πτυχή του βλεφάρου.

Στην περίπτωση του κάτω βλεφάρου, η τομή γίνεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ή κατά περίπτωση εσωτερικά του βλεφάρου, στον επιπεφυκότα.

Για τη σύγκλειση των τομών τοποθετούνται μη απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία αφαιρούνται συνήθως σε πέντε ημέρες μετά το χειρουργείο.

Άμεσα, μετεγχειρητικά συνήθως παρατηρείται ήπιο οίδημα και πιθανόν κάποιες εκχυμώσεις τα οποία και υποχωρούν περίπου μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο.

Μερικά παραδείγματα από τα αποτελέσματα μας

  • Περιστατικό 1
  • Περιστατικό 2
Περιστατικό 1
Περιστατικό 2