Ο λαιμός είναι ένα από τα σημεία του σώματός μας το οποίο προδίδει την πραγματική μας ηλικία. Πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στο λαιμό(διπλοσάγονο) είτε κάτω από το δέρμα είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα, ένα λεπτό και πλατύ μυ που εκφύεται από το πάνω μέρος του θώρακα και καταφύεται στην κάτω γνάθο και το δέρμα του κάτω χείλους.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, κάποιος ότι χρειάζεται μια τέτοιου είδους επέμβαση από το βαθμό χαλάρωσης και αλλοίωσης του περιγράμματος του προσώπου του και την συσσώρευση λίπους που υπάρχει και εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο. Το γεγονός αυτό μπορεί να οφείλεται τόσο σε γενετική προδιάθεση και ανατομία του προσώπου όσο και στην επίδραση του χρόνου και στην ύπαρξη περιττών κιλών. Με μία τέτοιου είδους επέμβαση εξαφανίζεται το ενοχλητικό προγούλι και τη θέση του παίρνει ένας νεανικός λαιμός χωρίς τομές.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί να εφαρμοστεί από 18 ετών και άνω αλλά κυρίως εφαρμόζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Διαρκεί από 15 – 30 λεπτά και μετά από περίπου μία ώρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Μετά από 7 – 15 μέρες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του. Αξίζει να τονισθεί, όμως, ότι πρόκειται για μία ανώδυνη επέμβαση τόσο κατά τη διάρκειά της όσο και μετεγχειρητικά.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και μέθης.

Ο ασθενής φοράει έναν ειδικό κορσέ για αρκετές ώρες ημερησίως τουλάχιστον για 10 -15 μέρες ο οποίος προσδίδει στο λαιμό την πίεση που χρειάζεται ώστε να κολλήσει το δέρμα με τους υποκείμενους ιστούς και να αποφευχθεί τυχόν χαλάρωση του δέρματος.

Πρόκειται για μία απολύτως ασφαλή επέμβαση και οι πιθανές επιπλοκές έγκειται στο γεγονός ότι ο ασθενής δε φοράει τον κορσέ. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εμφανισθεί αιμάτωμα με πιθανή καθυστέρηση έτσι της επούλωσης.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με μία πολύ μικρή τομή (2 mm), μη ορατή η οποία τοποθετείται κάτω ακριβώς από το πηγούνι.