Είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, ένα αναίμακτο δηλαδή λίφτινκ που στοχεύει στη μη χειρουργική σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος του προσώπου/ λαιμού και του σώματος (βραχίονες, κοιλιά, μηροί, γλουτοί). Τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά έως και εντυπωσιακά σε ορισμένες περιπτώσεις ειδικά σε συνδυασμό με άλλες ενέσιμες και μη θεραπείες σύσφιξης και ανάπλασης. Τα νήματα αποτελούνται από πολυδιαξόνη ή πολυγαλακτικό οξύ, απολύτως ασφαλές απορροφήσιμα υλικά. Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες τα απλά νήματα (PDO) και τα αναρτώμενα νήματα (Pull Cog).

Πρόκειται για αγγειοχειρουργικά ράμματα πλήρως απορροφήσιμα που εισάγονται στο δέρμα με τη βοήθεια μιας μικρής λεπτής βελόνας χωρίς ουλές. Δημιουργείται ένα μικροσκοπικό πλέγμα από νήματα στην περίπτωση των PDO, το οποίο τοποθετείται στην περιοχή σχεδόν ανώδυνα ώστε να νικήσει την πτώση του δέρματος μέσω της κολλαγογένεσης που προκαλούν αρχικά αλλά και μέσω της ίνωσης που δημιουργούν με την απορρόφηση τους μετά από διάστημα 2-3 μηνών. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και η αγγειογένεση που προκαλούν συνεχίζονται για 1.5 με 2 χρόνια. Στην περίπτωση των αναρτώμενων νημάτων (Pull Cog) υπάρχουν μικροί κώνοι κατά μήκος του νήματος προκαλώντας άμεσα αποτελέσματα «τεντώματος» του χαλαρού δέρματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Η θεραπεία διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Η θεραπεία γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας στο ιατρείο επομένως δε χρειάζεται παραμονή του ασθενούς στο χώρο μετά το πέρας της θεραπείας. Επιστρέφει αμέσως μετά την εφαρμογή στη δουλειά του και στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι τουλάχιστον δύο χρόνια, αλλά μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία πριν περάσουν τα δύο χρόνια εφόσον κάποιος θέλει να τοποθετήσει νήματα σε άλλες ή στις ίδιες περιοχές.

Δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται η θεραπεία αυτή σε εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες, σε άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, σε άτομα με οξείες ή χρόνιες φλεγμονές δέρματος και αλλεργίες.

Δεν υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές παρά μόνο η εμφάνιση μελανιών και οιδήματος. Πολύ σπάνια μπορεί να γίνει θραύση του νήματος η οποία διορθώνεται άμεσα και αποτελεσματικά από το γιατρό.

Δεν υπάρχει απαιτούμενος χρόνος αποθεραπείας παρά μόνον σε περίπτωση εμφάνισης μελανιών οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε 3-5 ημέρες.