Το microneedling (μικροβελονισμός) αποτελεί μια ασφάλη μέθοδο με γρήγορη αποκατάσταση και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Ενδείκνυται σε ρυτίδες, ουλές ακμής, ραγάδες, διεσταλμένους πόρους και δυσχρωμίες.

Η λειτουργία του βασίζεται στη χρήση μιας ειδικής συσκευής που μέσω μιας κεφαλής μιας χρήσης  (η οποία φέρει πολλές λεπτότατες βελόνες και κινείται παλινδρομικά) προκαλεί  τη δημιουργία μικρών αόρατων τραυμάτων (έως και 1.300 πολύ μικρά τρυπήματα ανά δευτερόλεπτο μέσα στο δέρμα). Δρά προκαλώντας ανάπλαση του δέρματος ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Απελευθερώνονται ποικίλλοι αυξητικοί παράγοντες, πυροδοτείται ο πολλαπλασιασμός των ινοβλαστών, οδηγώντας στη παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, πρωτεογλυκάνων και γλυκοσοαμινογλυκάνων. Επιπλέον η θεραπεία αυτή επιτρέπει την σύγχρονη χορήγηση πολύτιμων συστατικών για τη θρέψη του δέρματος όταν συνδυάζεται με ετερόλογη μεσοθεραπεία, PRP,  ή βιταμίνη C.

Μετά τη συνεδρία το δέρμα θα είναι κόκκινο και η ερυθρότητα αυτή υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες, ενώ τις επόμενες 3-4 ημέρες το δέρμα θα έχει μια πιο τραχιά αίσθηση καθώς θα απομακρύνονται  τα νεκρά κύτταρα. Ως αποτέλεσμα έχει ένα λαμπερό πρόσωπο με ενισχυμένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα, μείωση των ρυτίδων και βελτίωση των ουλών.