Η απώλεια μαλλιών ή τριχόπτωση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ανδρών στις μέρες μας και ως αποτέλεσμα αυτού η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η συχνότερη αισθητική επέμβαση στον ανδρικό πληθυσμό του δυτικού κόσμου. Οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην τριχόπτωση είναι πολλοί, όπως ορμονικές διαταραχές, γήρανση, άγχος, κακή διατροφή, φάρμακα, δερματικές παθήσεις, λοιμώξεις, έκθεση σε χημικά, με συχνότερη όμως αιτία την κληρονομικότητα στους άνδρες. Ο αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος τρόπος αντιμετώπισης της ανδρογενούς αλωπεκίας (ιατρικός όρος της τριχόπτωσης) είναι η μεταμόσχευση μαλλιών κατά την οποία γίνεται μεταφορά υγιών τριχοθυλακίων από το πίσω μέρος του κεφαλιού (δότρια περιοχή) σε περιοχές όπου υπάρχει αραίωση του τριχωτού της κεφαλής (δέκτρια περιοχή).

Συχνές Ερωτήσεις

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και δεν χρειάζεται παραμονή στην κλινική. Ο ασθενής μπορεί να φύγει την ίδια ημέρα.

Οι δύο βασικές και πιο διαδεδομένες τεχνικές είναι η FUE (Follicular Unit Extraction) και η FUT-STRIP.

Στην τεχνική αυτή τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται ένα ένα ξεχωριστά από διάφορα σημεία της δότριας περιοχής (πίσω μέρους του κεφαλιού).Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει το πλεονέκτημα ότι δεν αφήνει ουλή.

Η τεχνική αυτή χαρακτηρίζεται από τη λήψη μιας ζώνης τριχοθυλακίων (strip) από τη δότρια περιοχή, τα οποία διαχωρίζονται προσεκτικά στο μικροσκόπιο και τοποθετούνται ένα ένα στη δέκτρια περιοχή. Στη δότρια περιοχή το δέρμα συρράπτεται προσεκτικά αφήνοντας μια λεπτή και δυσδιάκριτη ουλή.

Ναι, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο όσον αφορά τα τριχοθυλάκια που θα μεταμοσχευθούν.

Την επόμενη ημέρα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.