Με την Αυτομεταμόσχευση λίπους επιτυγχάνεται η αναδόμηση του προσώπου με λίπος από το σώμα. Αφαιρείται το ανεπιθύμητο τοπικό λίπος που υπάρχει κυρίως στην κοιλιά και στους γλουτούς, συλλέγεται και έπειτα από την κατάλληλη επεξεργασία επανατοποθετείται σε άλλες περιοχές.

Τα οφέλη αυτής της επέμβασης είναι πολλά. Αρχικά, βελτιώνεται η ελαστικότητα και η υφή του υπερκείμενου δέρματος στις περιοχές που εγχέεται. Ακόμη, αποκαθίσταται η ατροφία λιπώδους ιστού στο πρόσωπο και απαλύνονται οι ρυτίδες. Αυξάνεται ο όγκος των ζυγωματικών και επιτυγχάνεται μία ευρύτερη αναδόμηση του προσώπου. Τέλος, το λίπος που προστίθεται είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για την ανάπλαση των ιστών.

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να συνδυασθεί με μία πλήρη λιποαναρρόφηση σε κάποια περιοχή (ανάλογα με τις ανάγκες) προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερα οφέλη.

Συχνές Ερωτήσεις

Ο πλαστικός χειρουργός εις γνώση του τοποθετεί μεγαλύτερο αριθμό λιποκυττάρων από αυτά που χρειάζεται. Αυτό συμβαίνει διότι ένα ποσοστό λιποκυττάρων δεν καταφέρνει να αιματωθεί. Σε 2 μήνες, λοιπόν, φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα όταν τα λιποκύτταρα που έχουν επιβιώσει ολοκληρώνουν την επαναγγείωσή τους.

Συνήθως, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται επανάληψη.

Ναι, διότι τα βλαστοκύτταρα στους ενήλικες δεν πολλαπλασιάζονται. Έτσι όσα βλαστοκύτταρα αιματωθούν μένουν για πάντα και σου χαρίζουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα μπορεί να αλλοιωθεί σε περίπτωση μεγάλης απώλειας βάρους.

Η επέμβαση αυτή είναι απόλυτα ασφαλής και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Είναι πιθανή η ύπαρξη ελάχιστων μελανιών από τα σημεία που λαμβάνεται το λίπος οι οποίες σε λίγες μέρες υποχωρούν και το άτομο είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά από 1-2 ημέρες.