Η επέμβαση αυτή δε γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους ανακούφισης ειδικά σε περιπτώσεις υπερβολικά μεγάλων μαστών που μπορεί να συνοδεύονται από χρόνιους πονοκεφάλους, δυσμορφίες και πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, κύρτωση των ώμων, αναπνευστικά προβλήματα και δερματικούς ερεθισμούς. Αφαιρείται, λοιπόν, ο πλεονάζων μαζικός αδένας και ανορθώνονται οι πτωτικοί μαστοί. Το αποτέλεσμα είναι μικρότεροι, ελαφρύτεροι και πιο συμμετρικοί μαστοί και μια σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συχνές Ερωτήσεις

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 3 ώρες και γίνεται με γενική αναισθησία.

Χρειάζεται μία μόνο νύχτα παραμονής στην κλινική.

2-3 ημέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του φορώντας έναν ειδικό στηθόδεσμο για ένα μήνα. Για 3-4 εβδομάδες δεν πρέπει ο ασθενής να σηκώνει βάρη και να γυμνάζεται.

Ο βαθμός που θα φαίνονται οι ουλές εξαρτάται από το δέρμα του ασθενή και το πόσο καλά επουλώνει στα τραύματα. Ωστόσο, κρύβονται τελείως με εσώρουχο και με μαγιό.

Είναι μακροχρόνιο το αποτέλεσμα, οι μαστοί διατηρούν σε μεγάλο βαθμό το νέο τους σχήμα, εκτός αν χαθεί πολύ βάρος ή υπάρξει εγκυμοσύνη. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερο είναι το στήθος, τόσο πιο γρήγορα επέρχεται και πάλι πτώση.

Μερικά παραδείγματα από τα αποτελέσματα μας

  • Περιστατικό 1
  • Περιστατικό 2
Περιστατικό 1
Περιστατικό 2