Στη σύγχρονη εποχή τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες πάσχουν συχνά από λιποδυστροφία, δηλαδή ανώμαλη κατανομή λίπους στο σώμα. Για το λόγο αυτό τόσο η Λιποαναρρόφηση όσο και η Λιπογλυπτική γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση στις μέρες μας.

Με τη Λιποαναρρόφηση αφαιρείται το τοπικό λίπος από διάφορες περιοχές του σώματος (όπως είναι οι γλουτοί, οι μηροί, η μέση, οι βραχίονες, η κοιλιά). Με τη Λιπογλυπτική το λίπος που έχει αφαιρεθεί από σημεία που πάσχουν επεξεργάζεται κατάλληλα και επανατοποθετείται σε άλλα σημεία ανάλογα με τις ανάγκες.

Συνήθως χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός της τεχνικής P.A.L. (Power Assisted Liposuction) και της λιποαναρρόφησης με υπερήχους VASER. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη και οι κακώσεις που δημιουργούνται είναι ελάχιστες. Τα αξιοθαύμαστα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνικής είναι η μεγάλη ταχύτητά της, η μείωση του χρόνου αναισθησίας και η μικρή οπή που γίνεται αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ανεπαίσθητο σημάδι καθώς και ελάχιστα μετεγχειρητικά οιδήματα και πόνο.Με τη Λιπογλυπτική μπορεί εύκολα να επιτευχθεί αισθητική βελτίωση του σχήματος συγκεκριμένων περιοχών σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του ασθενούς.

Για να πει κάποιος ότι μια Λιποαναρρόφηση είχε επιτυχία θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί η σωστή ποσότητα λίπους ώστε να αποφευχθεί η χαλάρωση. Η επιτρεπτή ποσότητα αφαίρεσης λίπους φτάνει μέχρι τα 5 περίπου λίτρα. Οι ουλές που γίνονται είναι πολύ μικρές (2-3 mm), τοποθετούνται σε δυσδιάκριτα σημεία και βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου.

Video

Συχνές Ερωτήσεις

Μετά από την ηλικία των 16 εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής και έχει και τη γονική συναίνεση μπορεί να υποβληθεί στις παραπάνω επεμβάσεις.

Μετά από 2 ώρες ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του ενώ μετά από 2-3 ημέρες επιστρέφει κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες φορώντας έναν ειδικό κορσέ τις περισσότερες ώρες της ημέρας για ένα μήνα. Ωστόσο, για 1 εβδομάδα συνιστάται να αποφεύγεται η οδήγηση και για ένα μήνα  η γυμναστική.

Ναι, καθώς τα λιποκύτταρα στους ενήλικες δε μεταβάλλονται. Μπορεί να μην επιβιώνουν όλα σε μια λιπομεταφορά, αλλά όσα καταφέρνουν να αιματωθούν χαρίζουν ένα εξαιρετικό σχήμα μία λεία επιδερμίδα στον ασθενή.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης οι τυχόν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι επεμβάσεις αυτές είναι απολύτως ασφαλείς χωρίς επιπλοκές αρκεί προτού γίνουν να πραγματοποιηθεί από το γιατρό ένας τυπικός έλεγχος της κατάστασης της υγείας του ασθενούς υποβάλλοντάς τον στις απαραίτητες εξετάσεις.