Η επέμβαση αυτή συνιστάται όταν υπάρχουν βαθιές ρυτίδες και χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και γίνεται επαναφορά του προσώπου στη αρχική του θέση μέσω της ανόρθωσης των εν τω βάθει ιστών του προσώπου ώστε να επιτευχθεί ένα πιο φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Επιτυχημένο lifting θεωρείται εκείνο μετά από το οποίο το πρόσωπο φαίνεται ξεκούραστο και ανανεωμένο όπως ήταν πριν από 10-15 χρόνια.

Η επέμβαση αυτή δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αρκεί ο ασθενής να έχει ρεαλιστικές απαιτήσεις και να μην καταφεύγει σε υπερβολές. Μέσω αυτής της επέμβασης επιτυγχάνεται η στήριξη του προσώπου ανασυντάσσοντας το επιφανειακό μυοαπονευρωτικό σύστημα (Superficial Muscle Aponeurotic System ή SMAS). Απαραίτητη, όμως, καθίσταται η σωστή εκτίμηση της περίσσειας του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί ώστε να επιτύχουμε ένα φυσικό τελικό αποτέλεσμα.. Οι τομές γίνονται εμπρός και πίσω από το αυτί και ενίοτε στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να ξυριστούν τα μαλλιά αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη.

Συχνές Ερωτήσεις

Εφαρμόζεται από την ηλικία των 40 ετών και άνω. Όσο, όμως, πιο μικρός σε ηλικία είναι ο ασθενής, τόσο πιο φυσικό είναι το αποτέλεσμα και μεγαλύτερη η διάρκειά του.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με μέθη και τοπική αναισθησία.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι τρεις με τέσσερις ώρες.

Μία ημέρα μετά την επέμβαση ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του. Μέτα από 7-10 ημέρες αφαιρούνται τα ράμματα και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του ενώ μετά από 20 ημέρες μπορεί να ξεκινήσει γυμναστική.

Ναι. Ιδανικά θα πρέπει να έχει διακόψει το κάπνισμα 3-4 εβδομάδες πριν την επέμβαση διότι η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσύσπαση μικρών τριχοειδών αγγείων του δέρματος κι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες επιπλοκών λόγω κακής επούλωσης.

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι σπάνιες και αυτές είναι: η μετεγχειρητική αιμορραγία, η κακή ή καθυστερημένη επούλωση και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ο τραυματισμός του προσωπικού νεύρου . Για το λόγο αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ενός έμπειρου και εξειδικευμένου χειρουργού.

Μερικά παραδείγματα από τα αποτελέσματα μας

  • Περιστατικό 1
Περιστατικό 1