Με την κοιλιοπλαστική αφαιρείται το λίπος και το δέρμα που περισσεύει στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς με ταυτόχρονη μεταφορά του ομφαλού σε νέα θέση και συρραφή του κοιλιακού μυϊκού τοιχώματος κατά περίπτωση. Συνιστάται τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες που επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ελαστικότητας και τη χαλάρωση του δέρματός τους αλλά και του μυϊκού τοιχώματος μετά από απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη, λιποδυστροφία, αύξηση βάρους κ.ά. Ακόμη, καταπολεμούνται με αυτόν τον τρόπο ραγάδες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από τις εγκυμοσύνες.

Οι τομές γίνονται σε τέτοια θέση ώστε να επιτυγχάνεται η κάλυψη αυτών από το μαγιό ή το εσώρουχο. Απαραίτητη είναι η διεξαγωγή προεγχειρητικών εξετάσεων όπως σε κάθε σχεδόν επέμβαση (γενική αίματος, σακχάρου, νεφρική λειτουργία, καρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακα, και έλεγχος πήξης του αίματος). Στους καπνιστές συνήθως συνιστάται διακοπή του καπνίσματος τόσο κάποιο χρονικό διάστημα πριν όσο και μετά από αυτήν. Χρησιμοποιείται ολική νάρκωση.

Μίνι Κοιλιοπλαστική
Η μέθοδος αυτή προτιμάται σε άτομα πιο αδύνατα με χαλάρωση στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Αφαιρείται ένα ελλειπτικό τμήμα δέρματος και λίπους απ’ το κατώτερο τμήμα της κοιλιάς

Η ουλή που γίνεται είναι οριζόντια και θυμίζει την τομή της καισαρικής. Ο ομφαλός παραμένει προσκολλημένος στο δέρμα και κατεβαίνει μόλις περίπου 2 εκατοστά επομένως δε γίνεται αντιληπτό.

Video

Συχνές Ερωτήσεις

Η διάρκειά της κυμαίνεται από 2-4 ώρες.

πρώτο διάστημα μετά το χειρουργείο θα πρέπει να φοράει μία ελαστική ζώνη. Χρησιμοποιούνται παροχετεύσεις οι οποίες συνήθως παραμένουν για μερικές ημέρες ενώ ο ασθενής θα πρέπει να φοράει την ειδική ζώνη για ένα μήνα. Ο πόνος είναι διαχειρίσιμος και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Μετά από την 5η εβδομάδα αρχίζει να φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα καθώς αρχίζει να υποχωρεί το οίδημα. Οι ουλές χρειάζονται έως και ένα χρόνο για να πάρουν την τελική τους μορφή.

Ναι, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξουν αυξομειώσεις στο βάρος του ασθενούς

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια φλεγμονή η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά και συχνές αλλαγές. Στους καπνιστές ζητείται να διακοπεί το κάπνισμα καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη διαδικασία της επούλωσης. Τέλος, μπορεί να εμφανιστεί συλλογή ορώδους υγρού το οποίο είτε απορροφάται από μόνο του είτε αναρροφάται σε σπάνιες περιπτώσεις.

Μερικά παραδείγματα από τα αποτελέσματα μας

  • Περιστατικό 1
  • Περιστατικό 2
  • Περιστατικό 3
Περιστατικό 1
Περιστατικό 2
Περιστατικό 3