Παρασκευάζεται από μία υδρόφιλη πρωτεΐνη, τη γλυκοζαμινογλυκάνη, ουσία η οποία υπάρχει φυσικά στον οργανισμό μας. Εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον όγκο και τη δομή της. Χρησιμοποιείται κυρίως για το γέμισμα ρυτίδων στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα για το γέμισμα της ρινοχειλικής αύλακας (εκτείνεται από τη βάση της μύτης έως το έξω μέρος του στόματος), για τη διόρθωση βαθιών ρυτίδων στο μεσόφρυδο, για την αύξηση όγκου χειλέων και ζυγωματικών.

Έχει άμεσα ορατή δράση με αποτέλεσμα ο ασθενής να μπορεί να συμμετέχει στην απόφαση για την ποσότητα του υλικού που θα εγχυθεί. Συσκευάζεται σε αποστειρωμένες σύριγγες, συνήθως του 1 ml. Χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα στην περιοχή και με τη βοήθεια μικρής βελόνας μέσα σε λίγα λεπτά (5-10 λεπτά) εγχέεται το υαλουρονικό οξύ. Μετά από μία ώρα ένα ελαφρύ ερύθημα κι ένα μικρό οίδημα που μπορεί να υπάρξουν αρχίζουν να υποχωρούν.

Video

Συχνές Ερωτήσεις

Επειδή το υλικό που χρησιμοποιείται είναι βιοδιασπώμενο από τον οργανισμό μας το αποτέλεσμα διαρκεί από 8-12 μήνες.

Καλό θα είναι η θεραπεία να επαναλαμβάνεται κάθε 5-6 μήνες. Ακόμη ο οργανισμός μας δε θα έχει απορροφήσει ολόκληρο το υλικό αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί μικρότερη ποσότητα, να παρατηρηθούν μικρότερες διαφορές στην εικόνα του προσώπου κι έτσι να επιτυγχάνεται πιο φυσικό αποτέλεσμα.