Η θεραπεία δερμοαπόξεσης προσώπου εφαρμόζεται με τη δύναμη των Μικροκρυστάλλων (microdermabrasion) ή του Διαμαντιού. Αποτελεί μια αποτελεσματική ιατρική μέθοδο βαθύ ιατρικού καθαρισμού δέρματος προσώπου, ντεκολτέ και ράχης καθώς και αναζωογόνησης της κουρασμένης επιδερμίδας. Είναι θεραπεία ειδική και ξεχωριστή για τον κάθε ασθενή. Στοχεύει στη λιπαρότητα, στη φωτογήρανση  του δέρματος, στις δυσχρωμίες, στις ουλές ακμής, στις λεπτές ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης γύρω από τα μάτια και το στόμα. Δρά ενεργοποιώντας τη κυκλοφορία του αίματος και κινητοποιώντας τους  ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη νεανικότητα του δέρματος. Επιπλέον περιοφθαλμικά δημιουργείται καλύτερη ροή της λέμφου και μειώνονται τα οιδήματα.

Η θεραπεία περιλαμβάνει 2 σκέλη, το σκέλος της λεπτής απολέπισης με το αντίστοιχο υλικό (μικροκρυστάλλους ή κεφαλές διαμαντιού που γλιστρούν πάνω στο δέρμα και αφαιρούν τα νεκρά επιδερμικά κύτταρα) και το σκέλος της αναρρόφησης των κυττάρων αυτών. Η συσκευή μικροκρυστάλλων εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους οι οποίοι καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα. Η θεραπεία με τη βοήθεια κεφαλών διαμαντιού απομακρύνει τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος χωρίς ίχνος τραυματισμού, παρασύροντας ταυτόχρονα ρύπους και σμήγμα. Αφαιρούνται τα κερατινοποιημένα κύτταρα και τα μαύρα στίγματα και μειώνονται οι ανοιχτοί πόροι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δέρμα καθαρό έχοντας καταπολεμήσει τη λιπαρότητα και τη γυαλάδα.

Η δερμοαπόξεση μπορεί να συνδυαστεί άριστα με θεραπείες ανάπλασης, σύσφιγξης και αναζωογόνησης του προσώπου, όπως το χημικό peeling, τη μεσοθεραπεία προσώπου (ετερόλογη ή PRP), τα fillers, το Fractional Laser, τις ραδιοσυχνότητες – RF και τα νήματα. Έτσι επιτυγχάνεται μια άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Η μέθοδος της δερμοαπόξεσης προσώπου είναι απλή, εντελώς ανώδυνη διάρκειας 20-30 λεπτών και ακολουθείται από την εφαρμογή ειδικής μάσκας αποθεραπείας ανάλογα με την περίπτωση. Συχνά η θεραπεία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή  αντιοξειδωτικού διαλύματος με βιταμίνη C για την απόκτηση ενός φρέσκου και ανανεωμένου προσώπου. Αμέσως μετά το δέρμα ενδέχεται να παρουσιάσει έναν ήπιο ερεθισμό ο οποίος υποχωρεί σε λίγες ώρες. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει είναι να μην αμελεί την αντηλιακή του κρέμα. Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται απο τις ανάγκες της επιδερμίδας του κάθε ασθενή.

Video