Η πτώση του στήθους είναι πολύ συχνή και συνήθως αναπόφευκτη. Οφείλεται κυρίως στη γήρανση, στη βαρύτητα, στην εγκυμοσύνη, στο θηλασμό, σε μεγάλη απώλεια βάρους. Αφαιρώντας, λοιπόν, την περίσσεια δέρματος και συσφίγγοντας τους υποκείμενους ιστούς το στήθος αποκτά μία πιο νεανική εμφάνιση. Με την επέμβαση αυτή βελτιώνεται το σχήμα και η θέση του γυναικείου στήθους. Ωστόσο, μέσω αυτής της επέμβασης δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο μέγεθος του.

Αυτό που επιτυγχάνεται είναι η επαναφορά του στήθους στην αρχική του θέση, η διόρθωση των ασυμμετριών και η σωστή επανατοποθέτηση των ιστών ώστε να επιτευχθεί ένα γέμισμα του άνω πόλου του μαστού. Ακόμη, διορθώνεται η θέση της θηλής σε σχέση με την υπομάστιο πτυχή. Η πτώση του στήθους μπορεί να είναι α’, β’, γ’ βαθμού ή ψευδόπτωση.

Σε περίπτωση που υπάρχει μικρός βαθμός χαλάρωσης τότε γίνεται περιθηλαία ανόρθωση στήθους. Σε μεγαλύτερου βαθμού πτώσεις πιθανόν να χρειασθούν μεγαλύτερες τομές. Το χειρουργείο γίνεται υπό γενική αναισθησία χωρίς και συνήθως χρήζει παραμονής στην κλινική για ένα βράδυ. Για 4 εβδομάδες καλό είναι να αποφεύγεται η σωματική άσκηση. Μετά από 6 μήνες με 1 έτος οι ουλές είναι πλέον δυσδιάκριτες.

Συχνές Ερωτήσεις

Η επέμβαση αυτή διαρκεί 2-3 ώρες υπό γενική αναισθησία με διαμονή στην κλινική έως ένα 24ωρο

Οι τομές γίνονται είτε γύρω από την θηλαία άλω είτε με επιπλέον επέκταση σε σχήμα ανάστροφου Τ ώστε να μετακινηθεί η θηλή και η θηλαία άλως σε υψηλότερη θέση. Γίνονται ράμματα σε βάθος για να κρατήσουν το μαστό στη νέα του θέση αλλά και λεπτά ράμματα για τη σύγκλιση του δέρματος.

Μετά από μια περίπου εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στην εργασία του. Για ένα μήνα φοράει ειδικό στηθόδεσμο, τον οποίο αφαιρεί μόνο στο μπάνιο. Οιδήματα και μελανιές υποχωρούν μέσα σε λίγες μέρες.

Μερικά παραδείγματα από τα αποτελέσματα μας

  • Περιστατικό 1
  • Περιστατικό 2
Περιστατικό 1
Περιστατικό 2