Η επέμβαση αυτή αφορά την εσωτερική επιφάνεια των ποδιών άνωθεν του γόνατος. Μέσω αυτής αντιμετωπίζεται το τοπικό λίπος και η χαλάρωση και πτώση του δέρματος που επέρχονται είτε με την πάροδο της ηλικίας είτε από απώλεια βάρους. Η τομή ξεκινάει από την περιοχή του εφηβαίου, προχωράει κάθετα για λίγο ανάμεσα στα πόδια και συνεχίζει προς τα πίσω στην μηρογλουτιαία πτυχή είτε επεκτείνεται προς την μεσότητα της έσω επιφανείας του μηρού, ανάλογα την περίπτωση.

Αφαιρείται, λοιπόν, η περίσσεια δέρματος και λίπους τόσο απ’ την εσωτερική μεριά των μηρών όσο και απ’ την μπροστά και πίσω και στη συνέχεια συρράπτεται. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και ο ασθενής παραμένει μία νύχτα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να υποβληθεί κάποιος σε Ανόρθωση μηρών. Όταν το άτομο παρουσιάζει μεγάλη χαλάρωση μπορεί να προβεί στην παραπάνω επέμβαση. Θα πρέπει, όμως, να βρίσκεται και στο επιθυμητό του βάρος διότι η αυξομείωση βάρους χαλάει το καλό αποτέλεσμα της επέμβασης αυτής.

Η επέμβαση αυτή είναι σχετικά ανώδυνη τόσο κατά τη διάρκειά της όσο και μετεγχειρητικά.

Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει στην εργασία του μετά από 15 ημέρες. Μετά το χειρουργείο θα πρέπει να φοράει έναν ελαστικό κορσέ, ο οποίος θα του παρέχει ελαφρά πίεση στο πεδίο της επεμβάσεως με σκοπό να αποφευχθούν τα οιδήματα. Για λίγο χρονικό διάστημα συνιστάται η αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης.

Ναι είναι μόνιμο, με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής δε θα παρουσιάσει μεγάλη αυξομείωση βάρους.