Αποτελεί μια απολύτως ασφαλή θεραπεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Εφαρμόζεται στο δέρμα μέσω πόλων για τη θέρμανση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος και του υποδόριου λίπους. Οι ήδη υπάρχουσες ίνες κολλαγόνου οδηγούνται σε σύσπαση, ενώ  αυξάνεται και ο μεταβολισμός των ινοβλαστών, καθώς παράγονται συνεχώς καινούργιες ίνες κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος και ταυτόχρονα μείωση της χαλάρωσης και της λεπτής ρυτίδωσης οδηγώντας σε ένα φυσικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο.

Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στο σώμα με την ίδια αποτελεσματικότητα. Bελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου, συσφίγγει το δέρμα του προσώπου, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές (γύρω απο τα μάτια και το στόμα)και βελτιώνει το διπλοσάγονο. Στο σώμα εφαρμόζεται στη κοιλιά, στους βραχίονες,  στους μηρούς και στους γλούτους, βελτιώνοντας τόσο τη χαλάρωση, όσο και την κυτταρίτιδα,  προσφέροντας  λείανση και σφριγηλότητα του δέρματος. Μπορεί να συνδυαστεί για βέλτιστα αποτελέσματα με ενέσιμη θεραπεία (μεσοθεραπεία, λιποδιαλύτες) και θεραπεία με PR 2 CELL .

Η διάρκεια μιας θεραπευτικής εφαρμογής κυμαίνεται περίπου από 20 έως 30′, γεγονός που εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής. Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, προτείνεται κύκλος 8-10 συνεδριών που επαναλαμβάνονται 1-2 φορές την εβδομάδα.