Η αισθητική δερματολογία είναι ο κλάδος της δερματολογίας που αντιμετωπίζει ή προλαμβάνει παθήσεις αισθητικής φύσεως του προσώπου και του σώματος. Τέτοιες παθήσεις είναι η φωτογήρανση, οι ρυτίδες, η απώλεια σφριγηλότητας, οι ουλές ακμής, οι ραβδώσεις, οι μαύροι κύκλοι, οι ευρυαγγείες, οι δυσχρωμίες, η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Σκοπός μας είναι μέσω της εφαρμογής των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπειών η επίτευξη ενός απολύτως φυσικού αισθητού αποτελέσματος.

Η παιδοδερματολογία ανήκει στον κλάδο της δερματολογίας που ασχολείται με τις δερματοπάθειες που μπορεί να εμφανιστούν στην βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία. Τέτοιες παθήσεις είναι το έκζεμα, η ατοπική δερματίτιδα, η μολυσματική τέρμινθος, το μολυσματικό κηρίο, η φθειρίαση του τριχωτού και οι μυρμηκιές. Είναι απαραίτητο το ευαίσθητο παιδικό δέρμα να παρακολουθείται από έναν έμπειρο δερματολόγο.

Η διατήρηση της υγείας του δέρματος είναι πολύ σημαντική καθώς το υγιές δέρμα είναι ο καθρέφτης του υγιούς σώματος και του υγιούς οργανισμού. Το πεδίο ενασχόλησής της κλινικής δερματολογίας συμπεριλαμβάνει τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων των βλεννογόνων, του δέρματος και των εξαρτημάτων του (τρίχες, νύχια). Μοναδικός στόχος στο ιατρείο μας είναι η πρόληψη, η έγκαιρη κλινική διάγνωση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των δερματολογικών παθήσεων, προς όφελος πάντα του ασθενούς.

Μερικά σημεία κλειδιά που θα πρέπει να προσέξετε στη συνάντηση σας με τον Πλαστικό Χειρουργό προτού κάνετε την τελική σας επιλογή είναι τα παρακάτω :

• Θέλει να προχωρήσετε σε επέμβαση χωρίς προεγχειρητικό έλεγχο.
• Σας υποδεικνύει αντί να ρωτάει τι είναι αυτό που θέλετε.
• Δεν σας δίνει αναλυτικές οδηγίες για πριν και μετά το χειρουργείο.
• Δεν σας εξηγεί τις πιθανές επιπλοκές.
• Δεν σας αφιερώνει αρκετό χρόνο και δε σας δείχνει σεβασμό.
• Δε σας εμπνέει εμπιστοσύνη.
• Δε σας δίνει ακριβείς πληροφορίες για το κόστος.

Η προ-εγχειρητική συνεδρία αποτελεί την ιδανική στιγμή ώστε να λύσετε κάθε σας απορία και να εκτιμήσετε αν ο συγκεκριμένος Πλαστικός Χειρουργός είναι ο κατάλληλος για εσάς. Ο ιατρός θα πρέπει να πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό, να προβεί σε μία ενδελεχή κλινική εξέταση ώστε να μπορέσει να εξατομικεύσει την περίπτωση και τέλος να προχωρήσει σε μία αναλυτική επεξήγηση της προεγχειρητικής, διεγχειρητικής και μετεγχειρητικής διαδικασίας καθώς και των πιθανών επιπλοκών.

Η Πλαστική Χειρουργική είναι μία διαρκώς και ραγδαίως εξελισσόμενη επιστήμη η οποία έπαψε πλέον να είναι ταμπού. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι Πλαστικοί Χειρουργοί να έχουν λάβει μεγάλη δημοσιότητα μέσω της τηλεόρασης, των περιοδικών, του διαδικτύου ακόμα και των reality shows. Απαραίτητη φυσικά είναι μια έρευνα όσον αφορά την επιστημονική καριέρα και εμπειρία του ιατρού που θα επιλέξετε αλλά και η προϋπόθεση να αποτελεί επίσημο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής.

Ο στόχος μια τέτοιας επέμβασης είναι η μέγιστη δυνατή βελτίωση της εικόνας του σώματος ή του προσώπου σας ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη αρμονία μεταξύ λειτουργικότητας και αισθητικής. Απώτερο, βέβαια, σκοπό αποτελεί πάντοτε η βελτίωση της αυτό-εκτίμησης ενός ασθενούς με ρεαλιστικές φυσικά προσδοκίες.

Ο όρος πλαστικός έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα και συγκεκριμένα στη λέξη «πλάθω» που σημαίνει διαμορφώνω, δίνω σχήμα. Αποτελεί μία από τις νεότερες ιατρικές ειδικότητες και χωρίζεται βασικά σε Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική. Σκοπό έχει τη χειρουργική αποκατάσταση συγγενών και επίκτητων ανωμαλιών καθώς και δυσμορφιών ή ατελειών στο ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα με απώτερο σκοπό την αισθητική και λειτουργική αρμονία.